actueel
missie
organisatie
terecht
cmw penning
vernindingen
archief
contact
 
2004 2003 20022001 2000
Clara Meijer-Wichmann Penning 2003 voor Mies Bouhuys

Op woensdagavond 10 december 2003 heeft de Liga, in samenwerking met J'accuse, in Felix Meritis in Amsterdam de CMW-Penning uitgereikt aan Mies Bouhuys. Bij deze gelegenheid zijn zes stellingen gepresenteerd over Mensenrechten en het onderwijs door Frans Swartelé van het Euregionaal Project Kinderrechteneducatie, in samenwerking met het Platform Mensenrechteneducatie.
Mies Bouhuys (1927), die zich haar leven lang en vaak tegen de heersende stroom in heeft ingezet voor de mensenrechten, heeft de penning in het bijzonder gekregen, omdat zij als schrijfster van tientallen kinderboeken en door haar lezingen op scholen een zo belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de opvoeding tot mensenrechten. Naast de penning is haar een oorkonde overhandigd, dat het juryrapport omvat.
Van de uitreiking van de penning, de stellingenpresentatie en de daarop volgende discussie is in een apart katern van Terecht van december 2003 een verslag gepubliceerd. In datzelfde nummer staat een interview van Georgette Panman "Clara Wichmannpenning gaat naar Mies Bouhuys". Ook is er een video-interview met Mies Bouhuys gemaakt door Dorthee Forma.